I Varberg är Måltid + pedagogik = Sant


Känslan som infinner sig när man träffar en arbetsgrupp med ett fint förhållningssätt och en uttalad pedagogik för måltiden och maten är samma som när du ätit en varmrätt vars smaker gör dig lite fuktig i ögonvrån. - Utmaningen för mig en sådan kväll blir att försöka sätta ord på deras prestationer, att försöka samla och ge syre åt deras ambitioner. Tänk alla dessa pedagoger och kockar i Sverige, hjältar som bjuder på fina upplevelser varje dag.

Tidigare inlägg under samma rubrik:

Den 16 februari kommer jag att besöka Breareds förskola i Varberg för att utveckla deras arbete med måltidspedagogik med lite ny inspiration och diskussioner kring måltiden.

På den här lilla förskolan är man inga noviser inom måltidspedagogik. I deras Instagram-flöde får man följ fantastiska arbetet där mat och måltiden integreras i den dagliga verksamheten.