Skolkockar lagar vegetariskt 19e September

I September återkommer jag till Härryda kommun för att laga mer vegetariskt med fler av deras kockar. Ett fantastiskt tillfälle att förmedla

måltidspedagogiska verktyg och reflektera över matens klimatpåverkan.

Härryda kommun är miljömedvetna och klimatsmarta. Det är en kommun som arbetar mycket med svinn och dess miljöpåverkan. Därtill Härryda har varit en ledande kommun i västra Sverige när det kommer till MSC-märkta livsmedel från havet, Rättvisemärkta livsmedel från fjärran länder och jag vågar säga att de var först ut med att införa sockerfria förskolor. Självklart har de sedan flera år tillbaka haft sin intresselampa riktad på Måltidspedagogiken.

Det är därför lite av en ära att nu få komma tillbaka och köra en tredje kurs i denna målmedvetna kommun.

​​

Kursen är en heldagskurs som vi startar med en introducerande föreläsning med näringslära, miljökunskap, livsmedelskunskap och måltidspedagogik. Sedan lagar vi ett större antal rätter tillsammans för att därefter smaka på allt och till sist avslut med en summering och reflektion till kaffet. Kusen genomförs tillsammans med Nationellt centrum för måltiden (www.maltidscentrum.se)

#vegetariskt #måltidspedagogik #Härryda #Härrydakommun #Västsverige #klimatsmart #miljömedveten #linaslagakraft #msc #skolkockar #skola #skolmat